km.

"Farlarin aydinlattigi levhalarda kilometreyi gosteren rakamlar surekli buyuyordu. Varacagi sehrin degil, ayrildigi sehrin uzakligi yaziliydi...."
-Murat Yalcin


Fotografim: Brown County,Indiana'dan

3 comments:

tinbits said...

Hareket halindeki bir arabadan arkanı dönüp de çekmişşin gibi duruyor fotoğrafın. Fotoğrafa eklediğin yazı ve netsizliğe mahal vermen gibi ipuçlarından faydalanarak söylüyorum :) Ben böyle fotoğraflar çekince yani güzel ama hafif teknik arızalı ya da sonradan farkettiğim bir eksiği olan, oraya tekrar gidip aynı fotoğrafı daha güzel çekmek istiyorum hep. İkinci gidişlerimde bir türlü yakalayamıyorum ama istediğimi, ilk çektiğimin yerini tutmuyorlar bir türlü. Fotoğrafların da çocukken kaybettiğimiz oyuncaklar gibi yenisi ilkinin tadını vermiyor :) Ama bu fotoğraf çok güzel, gidip aynı yerden bir daha çekmeye değer :)

nurvenur said...

Aslinda hareketli falan degildim. Arabami park edip cekmistim bu kareyi. Sadece hep kucuk cozunurlu versiyonuna baktigimdan dikkatimi cekmemis agaclardaki netsizlik. Zaten bu kamera ile cektigim fotograflarin %80 netsiz :((. Artik cekmiyorum onunla fotograf.

Senin istedigin uzerine o fotografi silip orada cektigim baska bir fotografi koyuyorum.

Bu parkta artik bu renkler yok, iki ay oncesinden bir foto. Artik 300 km gitsem bile bir kare cekmek icin, bu fotografi bir daha cekemem. Hem zaten ne demis Heraklatios: ayni ormanda ayni fotografi iki kez cekemezsin:)

tinbits said...

Üzüldüm şimdi,güzeldi o da, ben değiştir diye dememiştim :| Çok bilmiş fotoğraf eleştirmeni günüm neden tuttu bilmiyorum. Küçük bir alıntı, sade bir fotoğraf... Ne istedim şimdi şu posttan akşam akşam? Bu fotoğrafın da güzelmiş gerçi. Ne diyeyim artık, hayırlara vesile olsun yaptığın değişiklik. Değişmeyen tek şey değişimin içimizde bıraktığı küçük pişmanlıklardır diyerek susuyorum.