tatli ruyalar

Itiraf ediyorum ben bir gece kusuyum. Maalesef bu durum ABD'de de ortaya cikti. Ne yaparsam yapayim da duzelmedi, ben de durumu kabul ettim. Sabahin seherinde oten kuslari duymadan yataga girmiyorum. Tek tesellim bu durumdaki tek bilgisayar muhendisi veya doktora ogrencisi olmadigim. Neyse kisisel sorunlarima bogmayim sizi. Sadece denk geldigim bir ninni projesinden bahsedeyim.

Dunyanin farkli kulturlerine ait ninnilerin cizgilestirmisler bu projede. Projenin ismi: "Lullabies of the world". Muzikler cok kaliteli ve rahatlatici. Cizgi filmlerde, ninninin sozleri konu edilmis.

Benim favori ninnim Rusya'ya ait su ninni. Bu aralar zaten Klezmer muzigine takmistim, iyi denk geldi bu ninni de. Klezmer muzigi genelde dogu Avrupa ulkerinde yaygin olan bir muzik.



Su da Fransa'ya ait bir ninni.


Bizim dandini dandini dastana'miz da surada. Danalar bostana girip lahanalari darmadagin ediyor. Cok komik olmus. Ama cizgileri hos. Ozellikle kara kaslarimiz cizgi filmde yerini almis:) Ozellikle klarnet agirlikli muzigi de cok rahatlatici.



Tum diger videolara suradan ulasabilirsiniz: http://www.youtube.com/profile?user=duratrub&view=videos

Tum uyku sorunu yasayanlara tatli ruyalar diliyorum.

3 comments:

Anonymous said...

Tatli ruyalar dilemissin ama ben bu harika klipleri izleyip dinlemekten uyuyamiyorum :)
Hepsi cok guzel, hepsini cok sevdim! Tesekkurler!

Bu arada projeyle ilgili bilgiler su sayfadaymis: http://www.lull.ru/eng/about.htm

Moonshine said...

Ben de tam bir sabah kusuyum! amerikalilarin deyimiyle "morning person"! Bu konuda bir gun bir yazi yazmayi dusunuyorum ben de, sabahlari nasil bu kadar neseli ve enerjik olabildigime dair :) Saat aksam 6-7 gibi ise beynim duruyor, hic bir seyi almamaya basliyor kafam. Cok ilginc gercekten.

Ninniler gercekten cok guzelmis... Uykum geldi :)

nurvenur said...

Yok ki: Cok sevindim videolari begenmene. O kadar sevimli ve guzeller ki, uyku getireceklerine uyku aciyorlar:)

Ahh Moonie'cim nasil ozeniyorum sizin gibi early bird'lere. Soyle sabah 6-7'de kalkip gunu doya doya yasayanlara. Ben genelde o civarda yataga yatiyorum ve gunun tum guzelliklerini kaciriyorum. Berbat bir hayat duzenim olustu. Ciddi ciddi doktora gidecegim bu problem icin:(

Sevindim begenmene videolari.