siyah veya beyaz

Bugun bir kafeye gittim, kahveyi verenlerle alanlar Micheal Jackson'dan bahsediyorlardi. Tabii ki konu onun estetik ameliyatlariydi. Oradan ciktim bir restorana gittim, orada da yan masamdaki insanlar Micheal Jackson'dan bahsediyorlardi. Normalde boyle her gittiginiz yerde konusulan bir sahsiyet degil. Merak ettim sordum yanimdakilere. Oldugunu soylediler. Sok gecirdim resmen. Hic olmeyecek hep orada uzaklarda bir yerlerde yasayacak insanlardan biri oldugunu dusunuyordum. Ama kaybetmisiz iste. Super bir Micheal Jackson hayrani degilimdir. Ama onun milyonlari yillarca etkisi altina almasi inanilmaz.

Kucuklugumde, onun ay yuruyusu(moonwalk) dansini cocuklardan buyuklere taklit etmeyen yoktu. Pepsi reklamlarindaki yeni nesil sarkisinin melodisi herkesin belleginde yer etmistir herhalde.


Black and White klibinin sonundaki degisen yuzlerse ben cocukken cok ilgimi cekerdi. Yuzler arasindaki yumusak donusumu klibine koyan ilk unluydu. Klibdeki gibi kendisi de buyuk bir degisimden gecti. Tum degisimleri, tum hareketleri basini aylarca yillarca mesgul etti. Keske Micheal Jackson deyince akla gelen ilk sey onun danslari, muzikleri, essiz klipleyi olsaydi. Gecirdigi estetikler, ten rengini kabul edememesi, veya cocuk tacizleri olmasaymis.

Her neyse, gittigi yerde mutlu olsun diyelim, benim cocuklugumun parcasina koyayim.

2 comments:

Moonshine said...

Benim de Michael'la en cok ozdeslestirdigim sarkisi 'Black or White'ti..Biz kucukken Interstar'da surekli gosterirlerdi.

Huzur icinde yatsin..

hayriyé said...

çocukluğumun parçasını eklemişsin ne çok dinlerdik ne çok severdik. Almanya'da yaşıyorken daha çok dinlerdim kendisini büyüdükçe müzik tarzımda değiştikçe uzaklaştım kendisinden ama danslarına hep hayran kaldım... Çocuk taciz olaylarında bir reportajını okudum onlara asla zarar vermem onlar benim en çok sevdiğim varlıklar demişti... Bunlarla ve teniylede hep gündeme gelmesi üzücü oysaki ne kadarda başarlıydı... söyleyecek çok şey var aslında...
huzur içinde yatsın..