Klimt

Ben bu yaz Viyana'da bol bol Klimt resmi gordum.Unlu opucuk resmi Belvedere sarayinda cam bir fanusun icinde sergilenmekte. Sanirim altin yaldizli bir boya kullanmis Klimt bu eserinde. Resim gun isiginda isiltilar saciyor etrafa. Normalde de severdim bu resmi ama gercegi pek bir buyulu imis.


Bu resimde Klimt kendini ve esini resmetmis. Iste kendisi ve esi. (Bu aralar blogger tum fotograflarimi yan ceviriyor. Sinir bir durum. )
Klimt'in cogu resmini Belvedere sarayinda ve sehrin muze bolgesinde yer alan Leopald muzesinde gorebildim.

Bu Leopald muzesini gezmek cok hosuma gitti. Sadece Klimt degil diger Avusturyali ressamlardan(Ego Schiele veya Segal) da eserler var. Yalniz Viyena'da muzeler cok pahali. 26 yas ustu kocamis ogrencilere de indirim yok, cok cok ayip. Oysa baska yerlerde indirimden faydanlanmistim. Bir de ogrenciyseniz ve baska bir ulkeyi ziyaret edeceksiniz, uluslararasi ogrenci karti siddetle tavsiye edilir. Hem bu tur indirimler hem de saglik sigortasi veriyor kart. Pek faideli.

2 comments:

FKH said...

yaa böyle anlatıyosun anlatıyosun sonrada burada müze pahalı :]

şimdi hangisine yanayım ben. gitmemeye mi, gidip içeri girememeye mi?

off

nurvenur said...

Ben de devamli pahaliliktan bahsediyorum, degil mi? Ogrenci ve seyyah olmak boyle birsey:) Ama bu Viyana'da hersey harbiden cok acayip pahali. Muzeleri de gormeye deger azicik pahalilar ama neylersin.

Bundan sonraki yazimda Budapeste'den bahsedeyim. Hersey cok cok ucuzdu orada merak etme:)