waking life

Bu aralar cok tembelim. Kucucuk bir yazi yazmaya bile useniyorum. Usengecligin yani sira kayda deger bir film izlemisligim de yok son zamanlarda. Su anda okudugum kitap da bir bitse de kurtulsam turunden. O yuzden bugun eskiden izledigim ve sevdigim bir filmden bir parca koyayim.



Richard Linklater'in tum filmlerinde oldugu gibi dusunceler havada ucusuyor. Ama bu sefer hersey biraz ucuyor, dalgalaniyor, ayagimizi yere basamiyoruz. Felsefe'ye, dile, tarihe, fizige, biyolojiye, aska atiflar var. Kisaca hayata dair atirfalar. Dusuncelerin ozumsenmesi icin filmi durdurarak izlemekte fayda var. Film bittikten sonra insanin akli azicik daha karisiyor. Yonetmenin dusuncelerine hak vermekle birlikte, icimizden "acaba?" sorusu geciyor.

4 comments:

tayfun said...

ben de izledim bu filmi, hani önermiştin ya, cd'sini alacaktım senden :)
derin düşüncelere yol açabilen bir film. eğlencelik birşey hiç değil.
Linklater amca feylesof biri, "before sunset"de bile öyle şeyler anlatıyorken "waking life"ı artık tahmin edebilirsiniz.

nurvenur said...

Hatirliyorum onerdigimi, ama bir turlu cd'sini verememistim sana. Arada bir izleyip azicik daha anlamaya calisiyorum filmi. Linklater gercekten de iyi bir yonetmen ve sozleri bos degil. Benim izleme siramda "slacker" adli filmi var. Bakalim o nasil..

Ludmilla said...

Linklater'ın Before Sunrise & Sunset ikilisine bayılmakla beraber, Scanner Darkly'si ile büyük hayal kırıklığına uğradım. Animasyonumsu filmleri sevmiyorum aslında(bu tarz olanları)çok can sıkıcı geliyor.

Waking Life'ı merak etmekle beraber Scanner Darkly'den sonra biraz daha temkinli davrandığımdan geç izleyeceğim.

nurvenur said...

Bu filmi sevecegini dusunuyorum Ludmilla. Soyledigi sozler bos degil cunku. Insan ustune dusunebiliyor.