Pittsburgh

Amerika'nin kuzey dogusunda yer alan celik ve komur endustrisi ile Zonguldak'i hatirlatan bir sehir Pittsburgh. Ne cok buyuk, ne cok kucuk bir sehir. Kuzey doguda olmasindan kaynakli cokca yagmurlu, oldukca yesil. Amerikan sehirleri arasinda en eskilerden biri oldugundan mimari acidan oldukca zengin.


Gorulmesi gereken yerler: Mount Washington(sehrin mazarasi cok hos buradan- yukaridaki fotograf buradan cekildi), sehrin ortasindaki kale gibi hapishane, Pittsburgh universitesi civarindaki katedral ve kilise. Pitssburgh universitesinden biraz otede yer alan Carnegie Mellon universitesi, burasi biz bilgisayar muhendisleri icin kutsal bir yer:) Ayrica sanat muzesi, modern sanatlar muzesi ve tarih muzesi. Ben bu sene muze kotami astigimdan gitmedim buralara. Ama giden arkadaslardan biri modern sanat muzesindeki izole odayi cok ilginc bulmus. Tamamen karanlik bir odaymis, karanlik bir tunelden bir ipe tutunarak bu odaya ulasiyormusunuz, ulastiginizda yine karanlik ortamda 15 dakika oturup tamamen izole oluyormusunuz:)

Maalesef cogu zamanim konferans telasi ile gectiginden fotograf cok cekemedim. Cektiklerim arasinda sunlar biraz ilgincti. Paylasayim burada.

(Cok sayida kopru var sehirde, sehir 3 irmagin ortasinda oldugundan, koprulerin coklugu normal.)


(kopruden bir ayrinti)

(kopruden baska bir ayrinti)




(bi kafede otururken cektim.)



(ve sehrin merkezinde yaz yagmuruna yakalandim.)


Pittsburgh'dan bu kadar...

4 comments:

Unknown said...

Şimdi, renklisin dediğimizde yok değilim de falan da filan da diyen bir arkadaş var ya, ha işte ona GORA filminden şu repliği yolluyorum:

bob marley: macera sevmem ben
arif: öyle mi? dur ben sana bir özet geçiyim. porno filmlere senaryo yazıyorsun, bodrumda barın var regi, uzaylılar tarafından kaçırılıyorsun, yemek diye küçük hapları yiyorsun, robot arkadaşların var ve macera sevmiyorsun. gel seni bi tebrik edeyim.

nurvenur said...

Sadece konferanstan konferansa geziyorum iste Burak. Cok renkli bir olay degil aslinda. Henuz uzaylilarda kacirmardi beni. Robotlarla arkadaslik konusunu acmayayim, bu aralar labda bir akilli robot var, konusuyor, ne soylersek yapiyor, ama arkadaslik seviyesine gelmedik henuz:)

gorusmek uzere

Sera said...

en çok yağmur fotoğrafını sevdim. gezmek güzel bir şey :)

nurvenur said...

Cok tesekkurler Sera, ben de o fotografi cok sevdim. Beklenmedik bir anda bastiran bir yaz yagmurundan. Gezmek, yeni yerler gormek gercekten guzel. Darisi basina.