bir firtina tuttu bizi..

Ike kasirgasinin etkileri guney ABD'nin cogu eyaletinde hissediliyor, icerlerde olmamiza ragmen biz de dun nasibimizi aldik kasirgadan. Saatlerce suren bir firtinadan tek can kaybi ile kurtulduk. Bunun yaninda maddi hasar cok buyuk. Zavalli agacciklar dayanamadilar ruzgarin siddetine dun, intiharda buldular cozum yolunu. Evlerin catilari uctu, cogunlugu ahsap olan evler yerle bir oldu.


Elektrik telleri ve direkleri de hayatimizdaki yerlerin onemlerini gostermek adina devrildiler ve koptular. Evde elektrik yok dunden beri. Iki hafta da gelmeyebilir diyor yetkililer. Sehrin %80'i elektriksiz. Trafik isiklari yok, sokak lambalari yanmiyor. Evdeki hersey elektrikle calistigindan, evde durmanin da bir anlami yok. Ulkede kucuk tup denilen bir nesne olmadigindan yemek yapmak da ciddi bir sorun, kahve icememek daha ciddi bir sorun benim icin. Elektriksiz bir ABD'de hayat nasil akacak, gorecegiz.


Allah'tan bizim okulda elektrik var, canim okulum, canim labim benim, iki hafta labdan cikmayacacgim herhalde:)

7 comments:

Moonshine said...

Cok gecmis olsun simdiden, kasirganin etkileri Chicago'da bile hissediliyor gunlerdir, yagmur hic durmadi, hava sogudu birden.

Elektriksiz hayat zor gercekten! Insan kaybedince degerini anliyor. Bir an once bu kasirgayi sag salim atlatmaniz dilegiyle!


Moonie

nurvenur said...

Cok tesekkurler Moonie.
Elektriksiz bir Turkiye'de nasil yasanacagini biliyorum da, elektriksiz bir US yeni ve zorlu bir tecrube olacak benim icin.

Size de yagmurlu Chicago gunlerinde sabirlar. Umarim oralari etkilemez firtina,kasirga.

Sera said...

çok geçmiş olsun. burda bile zor elektriksiz hayat, ki orasını düşünemiyorum.

nurvenur said...

Cok sagol Sera. Elektrige cok alismisiz, onsuz bir yasam cok anlamsizlasti. Allahtan okulda var da idare ediyorum simdilik.

Unknown said...

Geçmiş olsun, inşallah sende bir zarar yoktur.

A.Burak Bal said...

Küçük tüp olmaması çok hayet verici :) Türkiye'den gönderelim istersen.

Ike'dan eser kalmaz inşallah.

nurvenur said...

Burak: Iyiyim ben, tesekkurler.

Karbonizma: aslinda kucuk-buyuk tup yok evlerde. Dogal gaz ve elektrik kullaniliyor mutfaklarda. Sadece disarida mangal yapmak icin bir tur tup satiliyor, ama o da cok yaygin bir alet degil.