juggling

Juggling'in Turkcesini bilmiyorum. Turkce'de ellerinde toplari, halkalari veya kukalari ceviren insanlara ne dendigini bilen birisi varsa ve benimle paylasirsa sevinirim.



Her neyse gecenlerde dunyanin en iyi juggler'inin sovunu izledim. Dunyanin en iyisi unvanini kazandigi dunya juggling turnuvalarindan elde etmis. Time dergisi onu gelmis, gecmis jugglerlar arasinda en ust siraya yerlestirmis. Su anda 20 yasinda, 7 yasinda dagilan Sovyetlerde gittigi sirk okulunda juggling isine girmis ve kendini bu ise adamis sonrasinda.



Amerika'ya 15 yasinda gocmen olarak gelmis ve burada katilmadigi sov kalmiyor. Hayatini juggling'e adayan ve bu isten para kazanan birinin ihtiyaci olan en onemli seyin onu izleyen insanlar oldugunu, bunun icin de ciddi bir yaraticilik surecinin gerektigi hakkinda bir konusma yapti Vova. O dikkat cekme isini, juggling ile muzigi birlestirip ortaya cikardigi modern dansimsi bir formla gerceklestirmis. Sovlarinda teknolojiden oldukca yararlanip ortaya eglenceli bir sahne sovu cikartiyor.



Bir de insanlarin sadece yapabilecegi hatalar uzerine yogunlastigini, ne zaman top dusecek diye beklediklerini belirtti. 5 dakikalik bir sovda bir kez bile topu dusurse sadece o hataya odaklandiklarini anlatti. Degisik bir hayvan grubuyuz vessalam, sadece baskalarinin hatalariyla eglenen. Ve ardindan cok hos sovlar sergiledi bizim icin.

Youtube'da buldugum iki videoyu paylasayim. (Ne de olsa TR'da herkes bir sekilde youtube'a erisiyor) Ilki biraz daha kisa, ikincisi azicik uzun.Ama ikisini izlemek de kesinlikle zevkli.

ilki...


ve ikincisi... (burada kiz kardesi ile sov yapiyor)



Fotograflarimda isik yetersizliginden kaynakli netsizlikler var ama ben yine de sevdim onlari...

2 comments:

Moonshine said...

Hayran kaldim gercekten de, muzikle uyumu da cok basariliymis.

Bir de lobutlari atip tutarken bazen üç ya da dört kolu varmış gibi görünüyor inanılmaz bir şey, hipnotize oldum!

Günlerin Tortusu said...

Juggling = hokkabazlık

En yakın bu sanırım,