firtina sonrasi sessizlik...

Aslinda deyim "firtina oncesi sessizligi" dir. Ama benim blogumda firtina sonrasi sessizligi hakim. Elektriklerimiz yeni geldi, sehrin belli bolumlerinde hala elektriksiz insanlar var. Ne kadar elektrige bagimli bir hayat surdugumuzu ogrendik bu deneyimle. Hayatimizi maalesef evimizdeki elektrikli aletler anlamlandiriyor. Hayatimizi kolaylastirmak icin icad edilmisler ama hayatimizi ele gecirmisler. Ozellikle bilgisayarlar. Bilgisayar oncesi bir yasami tamamen unutmusum. Onsuz dusunemiyor, nefes alamiyorum. Baskalari yemekten ve sicak su yoklugundan sikayet ederken ben sadece bilgisayar yoksunlugundan sikayet ediyordum gecen hafta. Mum isiginda kitap okumak belli bir asamadan sonra yoruyor insani:)

Biraz gecen haftaki sehirdeki firtina sonrasi durumu anlatayim. Okullar elektriksizlikten bir hafta tatil edildi,evde oturamayan cocuklar kapi onlerine cikip oyunlar oynadi, sokakta cocuklarin olmasi gercekten gorulmus sey degil bu sehirde. Sehirde benzin bulmak cok zordu, bu da benzin fiyatlarini anormal derece arttirdi, insanlar marketlere hucum etti, sanki kitlik cikmis gibi, restoranlar bir sekilde elektrik isini halletti ve sehrin yemek sorununu hallettiler. Evde yapacak birsey bulamayan insanlar sehrin en kalabalik caddesine hucum ettiler, muzisyenlerde cikip biraz hareket kattilar caddeye. Sehrin siradan gunluk hayati alt ust olup farkli ritueller gelistirdi sehir halki. Aslinda elektriksikligin bir faydasi, insanlara sokaklara dokmek oldu, kendimi biraz ortacag Avrupa'sinda hissettim.ABD'de gecirdigim en degisik haftamdi kesinlikle.

Gecen hafta firtina hafif dindikten sonra, evde oturmaktansa cikip biraz fotograf cekeyim demistim. Su fotograflar cikmis ortaya.

-Western filmlerindeki, terkedilmis Teksas kasabalarini andiriyor yasadigim cadde.

-Kara kara bulutlar sessiz sehrin ustundeler hala



-Firtinadan saatler sonra bile ruzgar siddeditini yitirmemis asagidaki karelerde, salinimdaki agac yapraklari ve ucusan etekler...




Umut vaat eden bir firtina sarkisi koyayim Yeni turku'den....

Bak iste yaklasiyor firtina
Bak yine yukseliyor dalgalar
......
Ne gecmis tukendi ne yarinlar
Hayat yeniler bizleri
Gecsede yolumuz bozkirlardan
Denizlere cikar sokaklara....

2 comments:

Sera said...

gerçekten ilginç ve zorlu bir deneyim yaşamışsın.
benim de geçenlerde bilgisayarım bozulmuştu ve ne kadar çok bağlandığımı fark etmiştim bilgisayarıma.

tayfun said...

İlginç bir deneyim olmuş. Bunu da yaşamak lazım belki de :)