gunun konseri

Bugun bizim buralarin yerel muzigi olan Bluegrass muzigini cok iyi temsil eden Sparrow Quartet'in konserine gittim. Yerel muzikleri ait olduklari yerlerde dinlemek daha bir keyifli geliyor bana. Belki bu grubu baska bir yerde dinlesem bana birsey hissettirmeyebilirdi. Karadeniz yaylalarinda kemence dinlemekle Kentucky diyarinda Bluegrass dinlemek benzer keyif veriyor diyeyim.

Bluegrass muzigi buraya birkac yuzyil once yerlesen Irlandalilardan almakta temellerini. Bu yuzden Irlanda muzigindeki keman Bluegrass'ta da var. Kemanin yaninda, banjo, mandolin, bas, ve perkusyon yer alabilir Bluegrass gruplarinda.



Sparrow Quartet'ın sarkicisinin adi Abigail Washburn ve sitesine suradan erisilebilir.

Kiz Mandarin dilinde sarkilari Bluegrass muzigiyle birlestirmis bazi sarkilarinda. Degisik ve hos bir tini elde etmis. Konser favorimi suradan dinleyebilirsiniz.


4 comments:

tinbits said...

Parça çok hoşmuş. Bilmiyorum sen benzetir misin ama ben parçayı dinlerken aklım "The Magdalene Sisters"taki giriş şarkısına gitti. Özellikle yavaş söylenen kısımlar ve sonları bana çok benzer geldi. Mandarin/Magdalene bir alakası yoktur di mi :) Neyse, Magdalene sisters da ne güzel filmdir diyip bir de giriş kısmının linkini vererek sözlerimi bitireyim :)

http://www.youtube.com/watch?v=FTFnr7PVWB4&feature=related

Unknown said...

Nurvenur certified pleasure guarantee...
harbi iyi bir zevk anlayışın var

nurvenur said...

Tinbits cok yaklasmissin muzige tani koymakta. Filmdeki muzik tamamen Irlanda muzigi. Bluegrass'in temeli de Irlanda muzigine dayanmakta ama burada daha farklilasmis.

Mandarin dili Cinlilerin resmi dili. Kiz Cince(Mandarin dili) ogrenmis ve birkac sarkiyi bu dilde soyledi.

Filmi daha once izlememistim. Ilginc bir filme benziyor. Izlenecekler listeme ekledim.

Selamlar Istanbul'a

nurvenur said...

Tesekkurler Burak.