3 boyutlu kaldirim ressami

Sehrimizin yegane festivallerinden biri olan IdeaFestival'a bu sene Julian Beever konuk oldu. Internette cok fazla dolasiyor onun kaldirima cizdigi 3 boyutlu resimler.

Bizim kaldirimlarimizdan birine de su resmi cizdi 3 gun icinde.



Yaptigi resimlerin 3 boyutlu etkisini gormek icin belli bir noktadan bakmak gerekiyor. O noktaya sanatci, genis acili bir fotograf makinesi kuruyor. Referans noktasi olarak belirledigi bu noktaya gore 3 boyutlu resmini ciziyor.

Yaptigi iste cok titiz bir ressam. Her kucuk degisiklikten sonra gidip kamerada resmi bir daha kontrol ediyor. Gece gunduz calisti isi 3 gunde bitirebilmek icin.


Resmi tebesirle cizdigi icin, bu resimler bir hafta sonra yagmur sulari ile yok olacak. Bu kadar emek verdikten sonra nasil eserlerini bir kaldirimda yok olmaya birakiyor bilmiyorum. Arkasinda birakip gittiginde ne hissediyor onu da bilmiyorum. Sormadim o kadar isinin arasinda ona. Ama onun yasam misyonu da bu iste: tebesirle dunyanin farkli kaldirimlarina 3 boyutlu fotograflar cizmek.



Sanatcinin diger resimlerinden birkac ornek:




6 comments:

hayalperest said...

gerçekten çok etkileyici resimler.. keşke türkiye'ye de gelse bu tip sanatçılar..

bu arada sizin güncenizi takip ediyorum bir süredir, gerçekten güzel yazılarınız var.. günceleri gezerken ilginç ve güzel günceleri buluyorum ve hoşuma gidiyor; yalnız siz odtü bilgisayar mühendisliği mezunusunuz değil mi yoksa başkasıyla mı karıştırıyor ?

nurvenur said...

Merhaba Hayalperest, Gercekten ilginc bir sanatciydi. Aslinda ben burada kucuk bir sehirde yasiyorum, yine de bazen boyle ilginc insanlar geliyor buralara.

Evet ben bir 5 yilimi Odtu bilgisayar'da gecirdim. Baskasiyla karistirmiyorsun sanirim.

Guncemi sevmen de ne kadar guzel. Vazgecmistim bu gunce isinden ama tutamadim geri dondum yine:)

Gorusmek uzere

hayalperest said...

günce aslında kağıtlara karalamak istediğimiz şeyleri paylaşmamızı sağlayarak daha da anlamlaştırıyor bence.. yani yazmak çok iyi geliyor gerçekten, hem rahatlatıyor hem de insana farklı bir bakış açısı kazandırıyor.. inşallah vazgeçmezsin bir daha günce işinden =)

bu arada profilden bakarsınız diye kendimi tanıtmayı unutmuşum, ben orhun =)

aslında güncenizi de şans eseri buldum sayılır. ben de bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim, hacettepe üniversitesi son sınıftayım şu an. ve bitirme projesi için yapılan araştırmaları inceliyorum, odtü nün sayfasını tararken de sizin sayfanıza rastladım, oradan linkleri atlaya atlaya buldum sanırım =)

görüntü işleme üzerine bir araştırma yapacağız biz, sanırım sizin de araştırma alanınıza giriyordu görüntü işleme =) siz şu an neyle uğraşıyorsunuz ?

Moonshine said...

oleeey geri gelmis blog! yuppi :))

nurvenur said...

Evet moonie'cim geri geldim yogun istek uzerine:) Umarim daha sik guncellerim:)

nurvenur said...

Orhun,
Gunce tutmak guzel gercekten. Insanin kendini ve yasadiklarini bir yerlerde kalem altina almasi, ve bunlari baskalari ile paylasmasi hos oluyor.
Yalniz evimde internet olmadigindan sanirim cok sik guncelleyemeyecegim. Bir de bu somestir doktoram biraz yogun gececek. Yine de arada bir yazacagim buraya.

Ben hala image processing ile ugrasiyorum. Pattern Recognition, Machine Learning ve Image Processing calisma alanlarim. Su anda bir NASA projesinde calisiyorum.

Bir meslektasimin yazilarimi cok guzel.

Gorusmek uzere....