mahallemde sonbahar

Yasadigim sehirin en cok sevdigim yani dogasi sanirim. Kapidan disari cikinca, her mevsim degisen renkleri ile agaclar cercelevemekte evleri. Cogu sehirde bu kadar agaci gormek bir luks olsa gerek. Turkiye'deyken gercekten yesillik bir yer bulmak icin 2-3 saat sehrin disina cikmak gerekirdi. Ama burada, kapimdan cikinca iste soyler manzaralarla karsilasiyorum.


Bu renkler maalesef cok gecici bir sure ile bizleri sevindiyor. Sadece 1 haftada renk degisimin zirvesi yasaniyor. Ertesi hafta genelde tum yapraklar dokulmus oluyor. Artik agaclardaki renk degisimin ne kadar surecegini tahmin ediyorum. Ve iki yakam bir arada da olsa bir sekilde kendimi disariya atiyorum.







Mahalleler bu kadar huzurlu ve guzel oldugu halde, tadini cikaran insan pek yok maalesef. Insanlar dogal parklara gidiyor, ama kopeklerini dolastirmadiklari surece mahallelerinde turlamiyorlar.



Tum sokaklar da bana kaliyor dolayisiyla. Doyasiya fotograf cekip yuruyus yapiyorum ve boylesine agac zengini br sehirde yasadigim icin sukrediyorum.

6 comments:

hayriyé said...

Aklıma yaprak koleksiyonumu getirdin nurvenur:)Eskiden sonbahar mevsimi geldiği zaman yaprak toplamaya çıkardım.. kimi zaman ağaçlara tırmanırdım kimi zaman düşen yaprakları özenle toplar ciltlerdim bunu yaptığım zamanlar çocuktum gerçi.. ama olsun keşke burdada böyle yapraklar olsa sonbahar geldiğinde sararan yaprakları bile göremiyoruz dediğin gibi şehrin dışına çıkmak zorunda kalıyoruz.. Oradaki insanlar bu duruma alışkın oldukları için özel yerlere gidiyorlar bizse bu duruma hasret olduğumuz için evin önünü bile beğeniyoruz:)Ki muhteşem çok hoş çekmişsin:)
sevgiler pluie (padam padam ^^)

nurvenur said...
This comment has been removed by the author.
nurvenur said...

Sevgili plue,
Cok tesekkurler begenin icin. Bu kadar guzel yapraklarin arasinda olmak insani gercekten mutlu ediyor. Rahatlatiyor, huzur veriyor. Bir 10 dakika bile yurusem, birbirinden farkli renkler , farkli yaprak cesitleri goruyorum. Burasi yaprak koleksiyonerleri bir cennet.
Bu arada buraya ilk geldigimde daha cok yaprak fotografi cekerdim. Onlari su blog yazimda bulbilirsin.
http://nurvenur.blogspot.com/2007/11/sonbahara-ovgu.html

Gorusmek uzere...

Moonshine said...

"suyu yakuta donduren bu hazan
bizi gark ediyor dusuncelere"

demis Ahmet Hasim sonbahar hakkinda. Enfes fotograflarin aklima bu dizeleri getirdi.

kibrit kutusu said...

aman Allah'im ne kadar guzel... hakikaten kalakaldim. yaprak koleksiyonu denilince de aklima manolya agacinin dokulen yapraklarini kitap ayraci olarak kullandigim universite yillarim geldi. ne enterasan, ne guclu bir yapraktir manolya agacinin yapragi...

nurvenur said...

kibrit kutusu:burada cesit cesit agac var, manolya agaci da var etrafta bolca. Ben de manolya agaci'nin ciceklerinin kokusuna bayiliyorum bahar zamani. Belki bir ara onlarin da fotograflarini cekip koyarim.
Sevgiler