bir fotograf yarismasi

Genelde fotograf yarismalarina pek katilmiyorum. Cunku fotografi cekenin, fotografa yukledigi anlam teknik degerlendirmelerle olculemez. Bir fotografa ne kadar emek veriyorsak veya fotografi cektigimiz anda neler hissediyorsak o fotograf gozumuzde daha bir deger kazaniyor. Bazi fotograflarimi hic kimse begenmedigi halde ben begeniyorum. Bazen de benim cok siradan buldugum bir fotografimi baskalari begeniyor. Bir sanat eserini degerlendirmek cok subjektif. O yuzden de bu tur fotograf yarismalarina pek onem vermiyordum. Biraz da fotograflari bastirmak, buyutmek, cerceveletmek gibi islemlere zaman ve para ayirmak istemiyorum sanirim.

Buna ragmen okulun sanat sergisine katildim dort fotografla. Ikisi benim cok sevdigim soyut ve grafik agirlikli fotografti, ikisi de oylesine cektigim bol renkli fotograflardi. Tabii ki soyut fotograflarim birsey kazanmadi. Ama sirf renklerin ihtisamina, su alttaki fotografim ikincilik derecesi aldi. Bu fotografimi San Francisco yakinlarinda Carmel denilen Pasifige kiyisi olan bir ilcede cekmistim.


Su alttaki fotografim da hic birseycik almadi. Oysa ki ben asagidaki fotografi yukaridakine tercih ederim.



Sonsoz: Tabii ki derece almak sevindirdi. Almasaydim herhangi bir derece, cok da takmazdim herhalde. Ama sanat ogrencilerinin arasinda yer almak, bir sergiye katilmak daha cok sevindirdi beni. Insanlarin fotograflarimin onunde durup fotograflarimi tartismalari hosuma gitti. Yarismalar olmasa bile daha cok sergiye katilma karari aldim. Ben de varim bu iste demek cok hos!!!

8 comments:

philosophique said...

Tebrikler! Ikinci resmi de cok begendim ben.

nurvenur said...

Cok tesekkurler:)

Moonshine said...

tebrikler Nurvenurcum, ama bu sonuca hic sasirmadim desem :)

nurvenur said...

Cok tesekkurler Moonie'cim:)

selen said...

tebrik ederim!! cok guzel fotograflar.. daha cok fotograf paylasman dilegiyle :)

nurvenur said...

Cok tesekkurler ZSA. Peki daha cok fotograf paylasayim.

hayriyé said...

İlk fotoğrafın gün batımı tonu çok hoş!
İkinci fotoğrafın ise daha başka ben daha çok beğendim.
Tebrikler :)

nurvenur said...

Cok tesekkurler Pluie. Ben de ikinci fotografimi cok seviyorum. Cekmesi saatler surmustu:)