kizarmis yesil domotesler

Ben "kizarmis yesil domotesler" filminin adinin olgunlasmaya yakin olan domateslerden geldigini sanirdim hep. Hani once yesil olan domotes yavas yavas gunesin sicakligiyla kizarir ya. Bu filmin adinin hep o kivamda olan domotesler oldugunu dusunmustum. Filmi izledim mi, izlemedim mi hatirlamiyorum simdi. Ama bu kizarmaya yuz tutmus domotes imaji filmle butunlesmis kafamda.



Ta ki, "fried green tomatoes" adli yemegi yerel yemekler sunan restoranin menusunde gorene kadar. Bu yemek, benim yasadigim eyaletin(Kentucky'nin)yerel yemekleri arasinda. Yesil domotesler kalinca kesilip misir ununa bulandiktan sonra kizartiliyor. Genelde kahvaltilarda omletin yaninda yeniyor.



Acaba filmin adi "yesil domotes kizartmasi" olsa daha mi iyi olurdu?? Beni yillarca bu yaniltsama ile yasatan, film ismi ceviricilerine ofkem buyuk:) Ben ve benim gibi bu yanilsama ile yasayanlar gercege kavustu sonunda. Bir gercegi daha ortaya cikarmanin sevincini, kivancini yasiyorum blogumda. Bu arada ABD'nin yemek kulturu yok diyenler yalan soyluyor, ozellikle guneye inildikce ABD'ye ozgu baska mutfaklarda gormediginiz yemeklerle karsilasiyorsunuz. Genelde agir ve yagli yemekler bunlar, midenize oturuyor resmen. Yesil fasulye ve misir bolca kullaniliyor. Yani adamlarin kendine ozgu yemekleri var, yok demek haksizlik olur. Bir baska yanilsama da bu olsa gerek.

Sonsoz: Arada bir blogda geyik yapmak iyidir.

2 comments:

philosophique said...

Ben henuz tadamadim bu yemegi ama cok merak ediyorum. Zamaninda filmi seyrettigimde cok canim cekmisti, hatirliyorum. (Evet filmde yemegin yesil domates kizartmasi oldugunu goruyorduk!) Film de benim en sevdigim filmler arasindadir. Chick flick ama aglamakli cinsinden!:) Tavsiye ederim yine de, Netflix'te online seyredilebilen filmler arasinda galiba.

nurvenur said...

Filmi hemen bulup izlemeyi dusunuyorum. Icimden bir ses filmin midwest'te gectigini ve bana buralari hatirlatacagini soyluyor.

Kizarmis yesil domotesler ilginc bir yemek. Hafif eksi-sulu bir tadi var. Yemeklerin yaninda side-dish olarak da servis ediyorlar.

Surada tarifi var.
http://www.kyagr.com/kyproud/friedgreentomatoes.htm

Sen beceriklisin, yaparsin belki:)