Ruhlarla Dans

Uzun ara sonra Miyazaki'nin Ruhlarla Dansini(Spireted Away) tekrar izledim. Bilmem kacinci izleyisim ve her izleyisim de ayri bir zevk aliyorum. Genelde ikinci kez izledigim filmlerde hep mantik hatalari buldugum halde bu filmdeki hikaye pek bir kusursuz.



Filmin bas karakteri Chihiro ailesiyle bir sehirden baska bir sehire tasiniyor. Bu degisim onu sevdiklerinden ve aliskanliklarindan ayiriyor ve tabii ki pek mutlu etmiyor. Ama onu yolda karsilastigi ruhlar dunyasi degistiriyor. Korktugu seylerin o kadar da korkunc olmadigini ve gercek sevginin degerini anliyor.



Film boyunca Chihiro'nun acgozlu olmamasi (annesi-babasi asiri yerken, onun birseye dokunmamasi), malda mulkte gozunun olmamasi (hamamda herkeslerin altin dagitan karanlik guce esir olurken, Chihiro'nun altina deger vermemesi), cesareti (karanlik guclerden korkmamasi, hatta onlari benimseyip sevmesi), sevgisinin arkasinda durmasi ve sevgisi icin tum guclukleri ustlenmesini goruyoruz.



Film boyunca gordugum yaratiklar ve hayal gucu cok etkileyici. Al birini vur otekine olan Pixar filmlerinden cok farkli. 10 yil oncesinde cekilmis olsa da benim gonlumde rakibi yok. Buyuksun Ruhlarla Dans!!!!

Filmin sonundaki sarki ile bitireyim.

No comments: